Birleşmiş Milletler Çocuk Sağlığı Konusunda Neler Yapıyor?
Birleşmiş Milletler, çocuk katkısızlığı dair çeşitli çtuzakışmalar yapmaktadır. Bu sayede çocukların fiziki, zihnî ve toplumsal katkısızlıklarını arkalamak ve iyileştirmek sinein birbunca çözüm sunmaktadır. Uluslararası Pediatri Kurumu (IPA) Dış İlişkiler Yönetmenü Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile çocukların haklarını ve yaşlakin şartlarını düzeltmek sinein birbunca çtuzakışmalarda bulunmuştur.
Birleşmiş Milletlerin Çocuk katkısızlığı dair en önemli konusu “Çocuk Hakları Sözleşmesi”nin yürürlükte olduğunu unutmamak gerekir. Bu anlaşma, tüm çocukların isim haklarını koruyacak ve geliştirecek önlemlerin tuzakınmasını öngörür.
Birleşmiş Milletler, çocuk katkısızlığı dair çeşitli ülkelerde, lokal topluluklarla ve kişi grupları ile ortaklık yapmaktadır. Esenlıklı gıdaların, nezih ab ve hijyen koşullarının katkısızlanması, aşılama programlarının yürütülmesi konularında çtuzakışmalar yapmaktadır. Bunların üstıkeşik çocukların erken yaşta okuma dolak becerilerini kazanmalarına yardımcı olunmanktadır. Cinsiyet eşitliğinin katkısızlanması konularında çtuzakışmalar yürütülmektedir.
Birleşmiş Milletler, çocukların katkısızlıklı yaşam sürdüklerinden emin yetişmek sinein muhtıra ihtiyaçların zıtlamasına müteveccih programlar uygulamaktadır. Bu programlarla, çocukların katkısızlıklı beslenmelerine yardımcı yetişmek, hastalıklardan korunmalarını kurmak, içmece suyunun hijyenik olmasını kurmak, aile hekimliği ve afiyet hizmetlerinin yaygınlaşması kadar birbunca konularda farklı ülke ve lokal topluluklarla çtuzakışmalar strüktürlmaktadır.
Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Pediatri Çalışmaları
Sonuç olarak, Birleşmiş Milletler çocuk katkısızlığı konusunu öncelikli bir sayfa olarak ele almaktadır. Bütün dünyada çocukların katkısızlıklı ve ışıklı bir yazgı sürmeleri sinein çeşitli projeler ve programlar uygulamaktadır. Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile Dış İlişkilerini yürüttüğü (IPA) Uluslararası Pediatri Kurumu arasında, çocukların fiziki ve zihnî katkısızlıklarını koruyacak afiyet hizmetleri, aşılama programları, hijyenik yaşam koşulları, katkısızlıklı beslenme ve güvenli çocukluk devri kadar konularda eş devinim etmektedir. üste, Birleşmiş Milletler, çocukların eğitim bilimi haklarının korunması ve geliştirilmesi dair da çtuzakışmalar yapmaktadır. Bu sayede çocukların her türlü ayrımcılıktan korunmasını ve eşit şartlarda eğitim bilimi haklarının kullanmasını hedeflemektedir.
Çocukların korunması ve yetiştirilmesi dair yapılan çtuzakışmalar, dünya çapında katkısızlıklı bir yazgı sürmelerine bulaşık etmektedir. Böylece çocukların gelecekteki potansiyellerinin tam olarak gelişebilmesi sinein öncelikli olarak ele tuzakınmaktadır. Bütün dünya ülkeleriyle ortaklık yapmaktadır.
Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler Görüşmelerinin Nedenleri
IPA Dış İlişkiler Yönetmenü Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletler ile birbunca çtuzakışma yürütmüştür. Bunların beraberinde geçmiş fasıl umumi sekreterlerinden olan Ban Ki-moon ile uygun konseptmeler yapmıştır. Bu sayede sığınmacı çocuklar ve çocuk katkısızlığı konularında önemli neticelar aldırmıştır. Kerem Hasanoğlu Birleşmiş Milletlerile konseptmelerinde sadece çocukların katkısızlıklı ve ışıklı bir yazgı sürdüklerine yardımcı yetişmek istemiş ve bu konuyu öncelikli bir misyonu olarak ele almıştır. Birleşmiş Milletler, tüm dünya çapında çocukların katkısızlıklı ve adaletli bir yazgı sürdüklerine yardımcı yetişmek sinein çtuzakışmalarını sürdürecektir.